dimarts, 29 de gener del 2013

Els vídeos - Youtube

Ara veurem tot el procés per publicar un vídeo, inserir-lo i canviar-ne la mida.

Els últims canvis de Google han fet molt més senzill el procés d'inserció. Des de la mateixa entrada al bloc, cliquem Insereix un vídeo i ja podem cercar-lo entre els nostres vídeos de YouTube... Però si cliquem Càrrega-Tria un vídeo per penjar, el vídeo s'emmagatzemarà amb les imatges de Picasa on tenim un espai limitat. (Si només t'interessa el procés d'inserció clica aquesta entrada del bloc)

Podem agafar una gravació de la festa de l'escola, editar-la amb el Movie Maker o un altre programa d'edició de vídeo i penjar-la al YouTube i inserir-la al blog. Aquests dos últims passos són els que podem veure en el següent vídeo:


Aquest vídeo mostra tot el procés de pujada i compartició fins a inserir el codi en una zona HTML en el blog. Si volem modificar les mides per fer-lo més gran, o  fer-lo més petit per posar-lo a la barra lateral, ens  caldrà modificar l'amplada i l'alçada del vídeo (sempre mantenint la proporcionalitat).

<center>
<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="344" src="http://www.youtube.com/embed/YmL6C29CdQQ" width="459"></iframe>
</center>

Per adaptar-lo a l'espai de la barra lateral-ample 250 px  =>>  344 X 250 / 459 = 187 píxels d'alçada.
El nou codi serà:

<center>
<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="187" src="http://www.youtube.com/embed/YmL6C29CdQQ" width="250"></iframe>
</center>

Consell: Si hem d'inserir molts vídeos en el mateix missatge, o a la mateixa pàgina hi ha molts vídeos, la velocitat de càrrega del blog baixarà molt. Podem anar a Configuració-Entrades i baixar el número de missatges a la pàgina principal, fer i compartir la llista de reproducció dels vídeos dins el teu canal de YouTube, donar-los l'enllaç perquè els vagin a visualitzar d'un en un a YouTube o baixar la mida dels vídeos (si els volen veure grans sempre podran triar veure'ls a pantalla completa). Podem trobar més vídeos a Vimeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada