dijous, 14 de febrer del 2013

Configuració de les entrades. Les etiquetes

A Configuració d'entrades, a la dreta de la finestra d'edició, trobem 5 apartats:

  • Etiquetes: Ens permetran endreçar les entrades, classificar-les segons la temàtica o el curs que l'ha fet (si és un blog de cicle). Despleguem l'apartat Etiquetes i escrivim el tema, el curs... Si ja l'hem utilitzat abans només caldrà clicar el nom de la llista. Podem posar més d'una etiqueta, separades per comes, a cada entrada. Confirmem l'elecció clicant Fet. Al final de cada entrada podem veure les seves etiquetes, i clicar-les si volem.
1) A la configuració del blog, des del menú Format/Afegeix un Gadget/ podem afegir a la barra lateral el gadget Etiquetes. Quedarà com a la imatge de sota, a la dreta. Si quan naveguem cliquem una etiqueta es filtren les entrades i es mostren només les que contenen aquella etiqueta.

2) Si ens agrada més veure les etiquetes a la barra horitzontal, on veiem habitualment les pàgines, hem de seguir aquests passos: Hi posem l'etiqueta amb l'adreça url de la mateixa. (La url la podem copiar de la barra de direccions després d'haver-la clicat. Tindrà l'estructura url blog /search/label/ nom de l'etiqueta.)
Si no veiem la barra de menús horitzontal cal fer-la aparèixer des del menú Format Afegeix un gàdget (a sota del títol) / Pàgines. Aquí podem decidir quines pàgines es veuran a la barra horitzontal i canviar-ne l'ordre. Els gàdgets Pàgines i Etiquetes es poden arrossegar de la barra lateral a la horitzontal (aquí només n'hi pot haver una).

Els altres apartats del menú de Configuració d'entrades són:
  • Planifica, podem posar l'hora a partir de la qual es podrà veure l'entrada que hem fet. Passarà d'Esborrany a Publicat a l'hora que fixem. Una altra utilitat pot ser la d'endarrerir manualment una entrada, si anem tard en la publicació o per decidir l'ordre de les entrades (posem la data més antiga d'una entrada que volem "amagar" que la d'una que volem "destacar").
  • L'enllaç permanent ens dóna la url de l'entrada abans de publicar-la i ens permet personalitzar-la.
  • Podem personalitzar la Ubicació per a cada entrada, si fem un bloc itinerant.
  • Opcions podem decidir si aquella entrada permetrà comentaris, els amagarà... al marge del que digui la Configuració del blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada